Min Willy ska bli pappa!!  Rakel är dräktig och ska föda om ungefär en vecka och Vera är oxå dräktig med honom!
Efter två försök med Eddie, som energiskt prövar men får tydligen inte till det, så fick Vera träffa Willy istället och se då blir lilla damen dräktig :)! Det får bli Eddie nästa gång förhoppningsvis istället. Spännande ska det bli i alla fall.

Annars har det varit upp och ner vad gäller kattungar…Sigrids ungar är nu 9 veckor och det är bara en av dem som jag tycker håller till avel, de andra är för svaga i typen tyvärr, så alltså har jag två sällskapskatter till salu! Krickelins Cajsa och Charlie, så här ser de ut nu vid 9 veckors ålder.
cajsa8,5v webb2 charlie 8,5v webb2

Zoltas ungar är 11 veckor och de tre honorna är lika bra ännu :) Jag behåller två av dem i uppfödningen, en, Zoie, stannar kvar hos Helene och Zonja flyttar hem hit. Jag är lite rädd om den linjen, den är obesläktad med de andra honorna och härstammar från en import från Canada, Chatandolls Zoie.
Så här ser Zoie och Zonja ut nu vid 11 veckors ålder!
zoie 11v 1 zonja 11v hel

Sen har vi Elviras kull som jag berättade om förra gången…De föddes ju nästan en vecka för tidigt. De är 6 veckor nu men storleksmässigt så är de som om de vore fem veckor fortfarande, men väldigt pigga och fina. Alla fem har klarat sej. De är väldigt mörka i pälsen på grund av att de föddes med väldigt lite päls. Här är lite bilder på dem.

En fattas, en liten blå mittedkille, han låg och sov så vi glömde helt enkelt att ta kort på honom upptäckte jag när jag kom hem. Kullen växer upp hos min goda vän och fodervärd, Helene.
Men nu det tråkiga…Elvira blev extremt mager under sin graviditet, jag visste inte om det men hade ju inte kunnat göra nåt åt det i alla fall. Det var nog därför hon fick sina ungar för tidigt och hade ingen mjölk till dem i början. Men den kom och hon skötte om sina ungar. Hon drack mycket vatten och jag började misstänka att hennes njurar inte var som de skulle…i förra veckan så ville hon inte veta av sina ungar längre, hon var rent av lite aggressiv mot dem så det var uppenbart att hon var för sjuk för att orka med dem. Fick en tid direkt hos veterinären och det konstaterades att hennes njurvärden var mycket höga och ultraljudet bekräftade att det var inte så mycket att göra åt, så hon fick somna in..
Återigen så konstaterar jag att det här med att ultraljuda njurar vid ettårs ålder ungefär, är färskvara, ingen garanti för att allt ska fortsätta vara bra. Jag hade kollat hennes njurar före kull, men mest för att konstatera att hon hade två stycken eftersom det finns en katt i stamtavlan som bara hade en njure.
Jag är inte orolig för att ungarna ska få dessa problem eftersom jag har varit med om detta förut. Jag skrev om Flashdance i min tillbakablick, som dog i samma symptom när hennes ungar var 3 veckor, och de lever så vitt jag vet ännu och är 11 år idag. Den ena, Zorba, har dessutom gått ganska mycket i avel och inget oroväckande där heller vad jag vet.

Det som är rörande i allt eländet är att Elvira klarade sej så länge, det var precis som om hon ville att ungarna skulle bli så pass gamla att de kunde klara sej med hjälp av andra innan hon gav upp…Och de gör de, ungarna alltså, de äter bra, har en massa kompisar och har Zoleya, Zoober, Pride och Zolita som uppfostrar dem och dessutom världens bästa kattmamma, Helene, min klippa!!

Fortsätting följer…