Blev nästan lite chockad när jag insåg att mitt sista inlägg här var i mitten av maj!! Tiden har verkligen bara flugit iväg och mycket har hänt. Jag ska försöka sammanfatta det så gott det går.
Rakel fick sin kull den 29 maj, allt gick bra och det blev två hanar och fyra honor, tre mitted och tre bicolour, perfekt fördelning tyckte jag, och tycker än.
De är fina i typ, MEN inte en enda av honorna är perfekt markerade. Jo en kanske men hon har ett tandfel i stället, ena hörntanden pekar lite ut. Jag har ingen aning om hur den kommer att bli när de permanenta tänderna kommer. Jag har aldrig haft det förut så det är väl bara vänta och se. Eventuellt blir hon kvar så jag får se hur det utvecklas. Söt är hon i alla fall.
rosanna fb16v-0022

Här var hon 6 veckor. De andra honorna är felmarkerade, den som jag behåller har färgade framben, men det struntar jag i, hon är så himla fin och jag ställer ju inte ut så mycket. En annan, mitted,  har färgad haka och den sista alldeles för lite vitt…men hanarna är bra tecknade så man får vara glad för det lilla ;-)
Här är hon jag behåller, Rosalie.
rosalie 9v-0028
De är i dagsläget 9,5 vecka gamla så de blir kvar ett tag till. Det finns bilder på alla ungarna under Kattungar.
Både Veras och Zonjas ungar har flyttat, ja en av Zonjas blir troligtvis kvar, Estelle,  han som blev en hon…får se är inte riktigt säker ännu, beror lite på vad som dyker upp framöver.
Så här såg hon ut när hon var 7 veckor, just nu så är hon hiskeligt urvuxen, men det ändrar sej, det vet jag ju.
z-estelle 7v webb-0044

Ella fick kattungar exakt en månad senare, alltså den 29 juni, och orsakade lite huvudbry…Då vid tidpunkten för hennes parning så var jag fullt upptagen med Zonja, först ena dagen då hon ville att jag skulle sitta med henne och sedan nästa dag då jag tillbringade mer än halva dagen på Västra Djursjukhuset med henne, så jag hade inte så stor koll på de andra katterna.
Zoran var 7,5 månader och jag höll på att vänja honom så smått att vara uppe i katthuset med de stora pojkarna och han hade Ella med sej som sällskapsdam. Hur som helst, när jag efter två dagar tog tag i det hela igen så upptäckte jag att Ella löpte, varpå jag satte in henne till Eddie. Ella blev dräktig, äntligen tyckte jag för hon hade varit två gånger hos Eddie redan i år.
Men hon började föda på dag 62….hon som alltid har gått till 65-67. Stora fina kattungar. Sen visade det sej att det vara endast bicolour i kullen, inte en enda mitted vilket var lite konstigt, då började jag fundera om inte Zoran hade hunnit före där trots sin ringa ålder. Allt eftersom ungarna har växt så är det helt tydligt att det är han som är far till kullen, några av kattungarna är sin farmor och farmors mor upp i dagen, Solveig skrattade när jag skickade bilder och frågade om hon kände igen det här uttrycket, varpå hon skickade bilder på nämnda katter i samma ålder och de var kopior :-)  Jag tänkte att jag skulle göra en faderskapstest, men jag är nog helt säker på att det behöver jag inte. Brådmogen liten kille :-)

För 14 dagar sedan så var det dags igen…ett kejsarsnitt!! 30 år utan ett enda och så två på samma år och systrar dessutom, så vips blev jag av med två avelshonor. Det hade samma defekt på sin livmoder, bara ett fungerande horn. Knepigt…men det blir inga mer ungar efter dem helt klart. Zoie hade två ungar. Den ene var väldigt svag vid födseln och tre dagar senare så dog han, så en liten hona blev kvar.

Willy Wonka är nu kastrerad och har flyttat till ett nytt hem där jag är säker på att han får det helt fantastiskt och blir älskad.
Så jag har fyllt på med två nya hanar på tillväxt. En hane som Eddie är far till med en intressant mamma. Han är blå bicolour och heter LilMagics Mister  Mistoffelees, kallas för Toffe.
Han har vitt på öronen så det blir inte heller någon utställningskatt av honom.
4,5 m-0099

Och till sist en brun mittedhane från Ragissas uppfödning i Polen. Det blev ett väldigt hastigt beslut, men ett väldigt bra beslut tycker jag. Han heter Ragissa Wicklow och hör och häpna! Han är helt korrekt tecknad, så kanske jag kommer att ställa honom nån gång ;-)
4 m-0145

Så det lär bli spännande nästa år också :-)

Det var väl allt för den här gången, lovar att jag ska uppdatera lite oftare framöver, hoppas jag…

Kram på er och njut av sommaren!