Nu har vi redan mitten av oktober, vart tar tiden vägen?? Jag tillbringar numera min tid mestadels på golvet för att socialisera ett gäng kattungar, 12 stycken närmare bestämt i åldern 7-8 veckor.
Sist jag skrev så hade Vera fått sin Lonely Boy alias Bullen…. Han har utvecklats till en av de bästa hanar jag fött upp tror jag. Han är snart 9 veckor nu och ska flytta till mina goda vänner Eva och Evelina som har Pussels uppfödning. Jag vet att han får det så bra där och blir utställd betydligt mer än om jag skulle ha haft honom.
Så här såg han ut när han var 8 veckor!

LBAwebb 8v LBAwebb1 8v

 

Fem dagar efter Vera hade fått sin lille kille så var det dags för hennes mormor, Ella, att föda och hon fick sex stycken, tre av varje. Det var lite speciellt när hon skulle föda. Jag misstänkte att det skulle ske den dagen hon fick, det märker man oftast, men hon visade det väldigt tydligt på kvällen när jag satt mej ner i soffan framför TVn och skulle sticka en stund. Då kom hon och tog tydligt och bestämt tag i min hand och började backa, så det var bara att följa med henne till rummet där jag hade gjort i ordning födsellådan. Och en timma senare kom första ungen. Duktiga Ella!
De är 8 veckor idag och de är väldigt lika i typ alla. Är väldigt nöjd med dessa, lite skillnad i storlekar just nu, störst är Eivor som idag vid invägningen vägde hela 1050g! Minste killen, Einar vägde ”bara” 750. Alla utom Einar är bokade idag. Einar är sååå söt, ser ut som en liten tjej mer än en macho hane, men han växer nog till sej, tyvärr har han fått en liten vit svanstipp, den andra sådan jag fått på 20 år så det är väl inte så mycket att säga om det.
Så här såg de ut när de var 7 veckor. Först hanarna och jag börjar med Edvin

edvinA webb37v  edvinAwebb 7v

Och här har vi Ernst

ernstA1    ernstAwebb

Och till sist söte lille Einar som jag inte kan se mej mätt på..

einarA webb1 7v    einarwebb17v

Och så de tre honorna,  börjar med Eivor

eivorA1 7v  eivorA4 7v-6499

 

Och sedan Ebba…

ebbaA 7v-6536 ebbaA wbb 7v7v

Och till sist lilla Ellen…

ellenA webb1 7v ellen webb  7v

Alla dessa kattungar här ovan är det Diadem’s Willy Wonka Sollis som är far till och jag är mer än nöjd med vad han har bidragit till. Jag hade en förhoppning och känsla att han skulle komplettera mina honor bra, och det har det gjort med råge!

Nio dagar efter Ellas nedkomst så fick Maja sin andra kull för i år. Det var ju inte riktigt meningen som jag skrev i mitt förra inlägg, men faktum är att det inte syns det minsta på Maja att hon haft två kullar. En del honor går ner sej väldigt men inte hon och det är bara att tacka försynen för det. Det var i alla fall väldigt spännande med hennes kull, Eddies första. Jag hade stora förhoppningar om nåt riktigt bra där . Och nu när de är 7,5 vecka kan jag konstatera att det blev riktigt bra också :-)! Det enda jag kan klaga på att samtliga i kullen har lite för små ögon, så de får en look som jag inte riktigt är van vid, men typmässigt är de väldigt bra. Det är två hanar och tre honor i kullen, tre mitted och två bicolour. Och väldigt sociala och busiga till max…Hoppas bara att ögonen blir lite större efterhand de växer.
Naturligtvis har jag lite bilder på dem också. Börjar med hanarna och först ut är Mortimer.

mortimer A3 6v mortimer Awebb 6v

Sedan Maximus, som jag tänkte behålla, men det blev lite ändrade planer, känns inte riktigt relevant att spara en hane vars far jag fortfarande har i avel…trodde jag hade fler bilder men ser nu att det var på Märta…hon och Maximus är väldigt lika varandra. Det som skiljer är storleken naturligtvis; Maximus har alltid varit störst med en födelsevikt på 102g, och bläsen, som har en smal avslutning på honom.

maximusA1 6v - Kopia
Och så honorna, börjar med Märta (hon är inte vit på huvudet, det vara bara en solstråle som lyckade leta sej in…)som ni ser så är hon och Maximus väldigt lika varandra

maximusAwebb2 6v maximusAwebb 6v

 

Sedan har vi Magda, som antagligen blir kvar här hemma…mitted med bläs, vem kan motstå en sådan…

magdaA1 6v magdaA2 6v magdaAwebb 6v

Och till sist Mary, som klättrar upp i famnen så fort hon får tillfälle till det, vill alltid vara med…

mary webb 6v maryA webb 6v-6667 maryA1 6v

 

Det tar en väldig tid med så många kattungar samtidigt, men samtidigt är det väldigt roligt att se hur de utvecklas dag för dag. Måste säga att jag är VÄLDIGT nöjd med dessa tre kullarna! Om man nu ska räkna en kattunge som en kull…

Avslutar med en bild på Magda och Mary

magda och mary webb 6v

och en på Edvin och Eivor

edvin och eivorAwebb 7v-6527

Om en och en halv vecka ska jag till Malmö på World Winner Show, 1955 katter anmälda, mäktigt! Jag ska inte ställa ut någon, bara jobba i Bozita Felines monter.
Jag har varit lite trött på utställningar ett tag men detta ska bli kul och så ser jag fram emot nästa år då Ragdoll byter kategori och kommer att tävla mot Perser, Birma och Turkisk Van. Men byta Skogisar och Maine Coon mot Perser…får se hur det går :-)!
Ha en skön höst alla!